Itt a csúf igazság: itthon drágul az egyik legjobban ez az élelmiszer az EU-ban

Itt a csúf igazság: itthon drágul az egyik legjobban ez az élelmiszer az EU-ban

agrarszektor.hu
Az élelmiszerárak töretlenül hasítottak felfelé 2022-ben, az egyik legnagyobb drágulás pedig nem más, mint a tojás esetében volt megfigyelhető. A 2023. januári adatokból kiderült, hogy a tojás ára az EU-ban átlagosan 30%-kal volt magasabb 2022 januárjához képest, Magyarországon azonban 80%-kal kellett érte többet fizetnünk.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2023 januárjában a tojás ára az EU-ban átlagosan 30%-kal volt magasabb, mint 2022 januárjában. Ennél sokkal szerényebb áremelkedést mértek 2022. januárjában: akkor 2021 januárjához képest még csak 7 százalékkal emelkedett az ára az Unióban - írja a Pénzcentrum az Eurostat adatai alapján. 2023 januárjában volt a legnagyobb a tojás éves inflációjának növekedése:

  • Csehországban +85% 2022. januárjához képest,
  • Magyarországon +80%,
  • Szlovákia +79%.

A legalacsonyabb növekedést pedig Németországban és Luxemburgban mérték: mindkét országban +18% volt, míg Ausztriában +19%.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?