Fordulat jöhet a boltokban: tényleg olcsóbbak lehetnek az élelmiszerek itthon?

Fordulat jöhet a boltokban: tényleg olcsóbbak lehetnek az élelmiszerek itthon?

agrarszektor.hu
Mint ahogyan azt tudni lehet, 15%-ra nőtt a kötelező akciózás mértéke itthon, év végéig a SZÉP-kártyák is felhasználhatók hidegélelmiszer vásárlására. Ugyanakkor az árakat nem más, mint az árfigyelő rendszer fogja tudni befolyásolni egyes szakértők szerint. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Több változás is életbe lépett augusztus elsejével, ám ezek hatása akár ki is egyenlítheti egymást. Az árstopok augusztus elsejei kivezetését követően tizenöt százalékra nőtt a kötelező akciók mértéke - ezzel egyes korábbi árstopos termékek olcsóbbak is lettek, valamint szintén hónap elejétől (a év végéig) hidegélelmiszer vásárlására is felhasználhatók a SZÉP-kártyák. Ugyanakkor a fogyasztás beindulása elsősorban a reálkeresetek alakulásától függ, ebben pedig kulcskérdés az infláció letörése, hiszen bár folyamatos a béremelkedés, azt elviszi az infláció

- mondta a Magyar Nemzetnek Regős Gábor, a Makronóm Intézet vezető közgazdásza.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember továbbá kiemelte, hogy talán az árfigyelőnek van a legnagyobb szerepe abban, hogy beinduljon a fogyasztás, mivel ez segítette, hogy a kiskereskedelmi láncok között versengés legyen. Az infláció letöréséhez azonban hozzájárul a magas árak fokozatos bázisba kerülése is, valamint a tavalyinál kedvezőbb energiaárszint. A kérdés csupán a forintárfolyam, hiszen ez bár a tavalyinál erősebb, de érdemi gyengülés látszik az elmúlt időszakban.

Ha több helyről szerezzük be a termékeket, akkor valóban olcsóbb lehet a vásárlás, ami egy nagyobb háztartásban ténylegesen komolyabb megtakarítást jelenthet. Mindezt jól mutatja az árfigyelő sikere is, hiszen sokan figyelnek erre és keresik az olcsó beszerzési forrásokat. Az árakat viszont még az üzemanyag-drágulás is befolyásolhatja: egyelőre úgy tűnik, hogy folyamatos lesz az áremelkedés, és ez más termékek és szolgáltatások áraiban is megjelenik majd a szállítási költségek növekedése révén.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?