Becsődölt a csigagyár Magyarországon: pedig milliárdokat kapott az államtól

Becsődölt a csigagyár Magyarországon: pedig milliárdokat kapott az államtól

agrarszektor.hu
A napokban ért véget a második nyilvános árverési köre a korábban több milliárdos állami támogatással megtolt Bourgogne Gastronomy Kft. zalaszentgróti csigagyárnak, ami ezúttal is eredménytelenül zárult, mivel egyetlen ajánlat sem érkezett. Pedig az árverésre bocsátott zalaszentgróti ingatlanok kikiáltási árát csökkentették is. A cég még 2021 nyarán került csődeljárás alá, majd szűk egy évvel később megindult a felszámolási eljárás, de nem akad vevő erre az ingatlanjukra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Bourgogne Gastronomy Kft. 2,6 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott csigagyártásra, ám a rengeteg pénz ellenére a cég még 2021 nyarán csődeljárás alá került, majd szűk egy évvel később megindult a felszámolási eljárás - írja a 444.hu. Mivel a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdasági szervezetté minősítette a céget, ezért most a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. próbálja meg felszámolni. Ám ez nem halad túl jól, nemrég ért ugyanis véget a második nyilvános árverési kör, ami szintén eredménytelenül zárult, mivel egyetlen ajánlat sem érkezett. Pedig az árverésre bocsátott zalaszentgróti ingatlanok kikiáltási árát csökkentették is: a 199,2 millió forint értékűre becsült vagyonelemek kikiáltási árát a második körben közel 40 millióval 159,3 millió forintra csökkentették.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?