Komoly változások a hazai kisboltokban: ezt egyre kevesebben tudják benyelni

Komoly változások a hazai kisboltokban: ezt egyre kevesebben tudják benyelni

agrarszektor.hu
A kötelező akciók miatt a mai napig vannak olyan termékek, amelyeket 15%-os veszteséggel értékesítenek az üzletek - mondta el a Pénzcentrum által szervezett RETAIL DAY 2024 konferencián Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Hozzátette, emellett a hazai hulladékgazdálkodási rendszer teljes átalakulásából adódó változások is megnehezítik a kereskedők helyzetét.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

2024 júliustól a műanyag zárókupakot nem lehet már eltávolítani a PET-palackról, mely komoly társadalmi ellenállásba ütközött Neubauer Katalin szerint - írja a Pénzcentrum. Felhívta a figyelmet, hogy ugyan rögzíteni kell a palackhoz, de újrafeldolgozásnál el kell távoltani a kupakokat, mert azok nem PET-ből vannak, nem lehet együtt újrahasznosítani a palackkal. A szakember úgy látja, az ilyen és ehhez hasonló intézkedések nagyon nehéz helyzetbe hozzák a kis- és középvállalatokat, hiszen óriási kapcsolódó beruházásokról van szó, amelyeket a cégeknek kell állni.

A hatósági ár bevezetése 7 alapvető termékre, majd a kötelező, 20 termékre vonatkozó akciózás nehezítette meg az életünket. 0%-os árréssel, illetve 15%-os veszteséggel kell sok kereskedőnek értékesítnie az érintett  termékeket

- fejtette ki, majd hozzátette, a hazai hulladékgazdálkodási rendszer teljes átalakulásából adódó változások is megnehezítik a kereskedők helyzetét, ahogy a DRS rendszer is. A visszaélési bejelentési rendszer, az anonim etikai forródrót 2023. december óta már az 50 főnél nagyobb cégeknél is kötelező - ez elmondása szerint korai intézkedés volt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?