Döbbenetes, ami a burgonyával történik Ukrajnában: erre senki sem számított

Döbbenetes, ami a burgonyával történik Ukrajnában: erre senki sem számított

agrarszektor.hu
Ukrajnában egy év alatt háromszorosára drágult a burgonya. Sok a rossz minőségű tétel, ezért nincs elegendő áru a stabil kereslet kielégítésére a nagybani piacokon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az EastFruit piaci információi szerint a hétvégén 27%-kal ugrott meg a burgonya ára a nagybani piacokon. Ez azt jelenti, hogy a 2023-as termésből származó burgonyát kilogrammonként 15 és 22 UAH (0,38-0,55 USD/kg; 130-195 Ft/kg) közötti áron árulják, minőségtől, fajtától és az adott tétel mennyiségétől függően. Az előző év azonos időszakához képest ez 3,4-szeres növekedést jelent - írja a FruitVeB.

Az elemzők a burgonya árának emelkedését stabil kereslet mellett a kínálat szezonális csökkenésének tulajdonítják. A nagykereskedők gyakran fejezik ki elégedetlenségüket a felvásárolt burgonya minőségével kapcsolatban, egyszerűen nem tudnak elegendő mennyiségben jó minőségű árut beszerezni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38