A szomszédokat sem kímélte a brutális eső: ezt már a földek is bánják

A szomszédokat sem kímélte a brutális eső: ezt már a földek is bánják

agrarszektor.hu
Megkezdődött az új termésű hagyma szezonja Ausztriában, de ennek mennyisége a piacokon egyelőre korlátozott. A sok eső és a vízzel átázott talaj azonban sok helyen akadályozza a betakarítási munkákat. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az osztrák hagymapiacon éppen most zajlik a váltás: a 2023-as termést tartalmazó készleteket már nagyrészt értékesítették, és az első újtermésű tételek már megjelentek a piacokon. A betakarítás azonban továbbra is lassan halad: a visszatérő esőzések és a vízzel átitatott talaj sok helyen akadályozza a munkálatokat, ráadásul a meleg és párás időjárás miatt egyre nagyobb a kórokozók nyomása. Ezért az újtermésű készletek egyelőre korlátozott mennyiségben jelentek csak meg a piacokon. A vöröshagyma ára jelenleg minőségtől függően 38-40 euró/100 kg között alakul - írja cikkében a FruitVeb.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?