2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Váratlan fordulat az osztrák piacokon: meglepő dolog történt a hagymával

Váratlan fordulat az osztrák piacokon: meglepő dolog történt a hagymával

agrarszektor.hu
A 41. héten megállt a vöröshagyma árcsökkenése Ausztriában. Az előző héten a korábbi 43-47 euró/100 kg sávból 38-43 euró/100 kg közé csúszott a vöröshagyma ára, de ez a csökkenés nem folytatódott tovább.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az előző hetek rövidebb esős periódusait követően meleg, száraz, késő nyári időben fejeződött be az osztrák hagymabetakarítás. Az elhúzódó, meleg, napos vénasszonyok nyara egyértelműen jó hatással volt a hagyma minőségére. A belföldi kínálat az alacsony termésmennyiség miatt szűkös, ezért az értékesítés a hazai piacra koncentrálódik. A nagybani piaci árak a korábban stabil 45-50 euró/100 kg-os szintről előbb enyhe csökkenéssel a 45-50 euró/100 kg, majd az előző héten a 38-43 euró/100 kg közötti sávba kerültek vissza, míg tavaly ilyenkor átlagosan 30-35 euró/100 kg-ot kellett fizetni a vöröshagymáért. Megjegyzendő, hogy ezek átlagárak, de a termék minőségétől függően óriási árkülönbségek tapasztalhatók a piacokon: ismét hiány jelentkezik nagy méretű hagymákból, ezért ezek a tételek sokkal magasabb áron cserélnek gazdát - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31