Váratlan fordulat az osztrák piacokon: meglepő dolog történt a hagymával

Váratlan fordulat az osztrák piacokon: meglepő dolog történt a hagymával

agrarszektor.hu
A 41. héten megállt a vöröshagyma árcsökkenése Ausztriában. Az előző héten a korábbi 43-47 euró/100 kg sávból 38-43 euró/100 kg közé csúszott a vöröshagyma ára, de ez a csökkenés nem folytatódott tovább.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az előző hetek rövidebb esős periódusait követően meleg, száraz, késő nyári időben fejeződött be az osztrák hagymabetakarítás. Az elhúzódó, meleg, napos vénasszonyok nyara egyértelműen jó hatással volt a hagyma minőségére. A belföldi kínálat az alacsony termésmennyiség miatt szűkös, ezért az értékesítés a hazai piacra koncentrálódik. A nagybani piaci árak a korábban stabil 45-50 euró/100 kg-os szintről előbb enyhe csökkenéssel a 45-50 euró/100 kg, majd az előző héten a 38-43 euró/100 kg közötti sávba kerültek vissza, míg tavaly ilyenkor átlagosan 30-35 euró/100 kg-ot kellett fizetni a vöröshagymáért. Megjegyzendő, hogy ezek átlagárak, de a termék minőségétől függően óriási árkülönbségek tapasztalhatók a piacokon: ismét hiány jelentkezik nagy méretű hagymákból, ezért ezek a tételek sokkal magasabb áron cserélnek gazdát - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?