2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Élelmiszer

6,6 milliárdos beruházás a Tisza-tóért

A Parlamentben elfogadták a Tisza-tó rendezésére vonatkozó előterjesztést a tervezett vidék- és ökológiai újításokról, mely az ország teljes megreformálásának részét képezi.
 
 

A Tisza-tó eddig használatos vízpótlást és áramlást segítő rendszerei évtizedek alatt feliszapolódtak, feltöltődtek, így akadályozták a megfelelő vízpótlást, vízminőségi gondokat okozva. A sekély vizekben elszaporodott a zöld növényzet, ökológiai problémák merültek fel, ezért a kormány a tó értékeinek megőrzését szem előtt tartva rendezési program bevezetése mellett döntött.

A jelentős környezetvédelmi jelentőségű tervezet célja a vízrendszer javítása mennyiségileg és minőségileg egyaránt, az élőhelyek helyreállítása, az ár- és belvízbiztonság megteremtése.

A fejlesztés teljes költsége mintegy 6,6 milliárd forint, ebből az összegből 5,6 milliárd forint Európai Uniós támogatásból valósul meg.
A Start munkaprogramhoz köthető beruházás fontos a környék és a Tisza-tó turisztikai fellendüléséhez, továbbá a helyi régió életminőségének javítását és a munkahelyteremtést is lehetővé teszi - számol be a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu