2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Élelmiszer

A vízügyi igazgatóságok a Belügyminisztériumhoz kerülnek

Felavatták az 550 millió forintból felújított Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. kiskörei víztisztítóját. Az eseményen az is megtudattuk, hogy a vidékfejlesztési tárcától a jövőben a Belügyminisztérium irányítása alá kerül a 12 területi vízügyi igazgatóság, a vízügyben foglalkoztatott közmunkások száma pedig a korábbi 9 ezerről 35-50 ezerre emelkedik a következő években.
 
 

Cél, hogy a közmunkaprogram minden eleme egy kézben összpontosuljon, csökkenjen a víziközmű-szolgáltatók száma, a hatékony irányítás érdekében egy helyettes államtitkárság felügyelete alatt - mondta Illés Zoltán környezetvédelimi államtitkár.

Ugyanakkor a szakmai, hatósági felügyeletet továbbra is a vidékfejlesztési tárca látja el. Ma túl sok (400) társaság látja el az ivóvíz-szolgáltatást , ez pedig szétdarabolja a rendszert.

Kiemelte, hogy az elmaradt rekonstrukciók miatt a magyar vízközműhálózat 40 százalékos veszteséggel működik, vagyis minden 100 liter vízből 40 liter elszivárog. A most átadott beruházás keretében 2100 köbméter kapacitásúra bővült a korábban napi 800 köbméter víz tisztítására alkalmas, öt Tisza-tó menti település szennyvizét befogadó szennyvíztisztító telep kapacitása.

A beruházáshoz 454 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió a nem - írja a kormány hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu