2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Élelmiszer

Csányi volt vezére Pápára igazolt

Kovács Lászlót, a Pick Szeged Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatóját nevezte ki a Pápai Hús Kft. új ügyvezető igazgatójává a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce (TC) Kft. A TC a pápai húsipari vagyont felszámolási eljárásban vásárolta meg a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az új tulajdonosok jövőre 200 ezer darabos sertésvágást és 16,5 milliárd forintos árbevételt várnak, műszaki fejlesztésekre pedig kétmilliárd forintot biztosítanak. A pápai termékeket a távol-keleti piacon is értékesítenék.
 
 

A december elsejei tulajdonosváltást követő egy hét alatt több mint duplájára emelte termelését a Pápai Hús Kft., a heti sertésvágások száma pedig 1200-ról 2800-ra nőtt - közölte Kovács László, a cég új ügyvezető igazgatója. A húsipari berkekben ismert szakember korábban a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve elnöke volt. A szegedi húsipari cég a Bonafarm Csoporthoz tartozik, amelynek tulajdonosa Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató.

Terjeszkedési célok

Kovács László azután vált a Pápai Hús Kft. ügyvezető igazgatójává, hogy a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. a felszámolás alatt álló pápai húsipari vagyont 1,134 milliárd forintért megvásárolta az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Frank Liu, a Pápai Hús Kft. új tulajdonosa komoly potenciált lát a magyar élelmiszeriparban és mezőgazdasági szektorban. Véleménye szerint Magyarország a távol-keleti befektetők számára a kelet-közép-európai régió kapuja lehet. A vállalat számára elsődleges továbbra is a magyar piac, emellett a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban terjeszkednének – tette hozzá az MTI szerint.

A tervek szerint december végére szeretnék elérni az egymilliárd forintos árbevételt. A 2017-es évtől 16,5 milliárd forintos árbevételt vár a vállalatvezetés - 4,6 milliárd forintot exportból-, 2020-ra pedig 20 milliárd forintos árbevétellel számolnak.

Növelnék a dolgozói létszámot is

2017-ben 200 ezer darabos sertésvágást és 21 400 tonnás termelést terveznek, amelyet 2020-ra 300 ezres sertésvágásra és 26 800 tonnára növelnének. A 680 dolgozó számát jövőre 750-re, 2020-ra 900-ra növelik.

A Távol-Keletre egyelőre főként darabolt húsrészeket értékesítenek, de három éven belül a magasabb hozzáadott értéket képviselő húskészítményeket is szeretnék ismertté tenni a kínai piacon. Az Egyesült Államokba 1968 óta exportál a cég, itt a sonka és a bacon a két legismertebb termékfajtájuk.

Kétmilliárd fejlesztésekre

A fejlesztések érdekében az új tulajdonos kétmilliárd forintot biztosít a legfontosabb műszaki fejlesztésekre - mondta az ügyvezető igazgató. Ebből valósulnak meg a teljes kapacitás elérését szolgáló beruházások, a hatékonyságnövelést elősegítő, például csomagolástechnikai fejlesztések, valamint a vállalatirányítási rendszer kiépítése.

A Tano Commerce Kft. a helyi önkormányzat hozzájárulásával használhatja a Pápai Hús Kft. nevet. A kft. tulajdonosa a Chi Fu Investment Grouphoz tartozó Famous Yield Enterprises.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu