2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Élelmiszer

December 16-ig pályázhatnak a borászok az egymilliárdos támogatásra

2011. október 17-től december 16-ig lehet pályázni arra az egy milliárd forintos borászati támogatásra, melyet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hirdetett meg.
 
 

A kérelmeket az MVH-hoz kell benyújtani, egy termelő egy borpiaci évben egyszer pályázhat, az elnyert - vissza nem térítendő - pénzösszeget pedig a borászok technológiai fejlesztésekre fordíthatják. A VM további célja a borász szaktor teljesítményének javítása.

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. Az igényelt összeg meg kell, hogy haladja az egy millió forintot, maximum pedig 100 millió forint lehet. A 2011/2012-es borpiaci évre egymilliárd forint a keret, az e feletti kérelmek a jövő évre tolódnak át, ezek az igénylések automatikusan a sor elejére kerülnek.

A támogatási kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik, ezután pedig - a kifizetések előtt - helyszíni ellenőrzés várható. A pénzt a szaktárca idén is a közösségi keretből finanszírozott nemzeti támogatásból különíti el - számol be a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!