2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Élelmiszer

Döntöttek: lecserélik a csúcsvezetőket

Lecseréli 2020-ig elnökségi tagjai nagy részét az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége. Az ütemezett tisztségviselő-váltással az elnökség zöme 35 év alatti fiatal gazdákból áll majd.
 
 

Fiatalításról döntött az AGRYA február végi éves küldöttgyűlése – áll a szervezet közleményében. A küldöttgyűlés a mostani tisztújításnál megerősítette az eddigi elnökség minden tgját, de arról is határozott, hogy 2020-ig ütemezett tisztségviselő-váltást kell végrehajtani.

A tervek szerint 2018-ban két elnökségi tagi, 2019-ben az ügyvezető elnöki, 2020-ban pedig a társelnöki pozíciókban várható személyi változás. Már a fiatalítás jegyében kapott bizalmat a küldöttektől Király Gergely (26 éves) és Barcza Balázs (32 éves) a felügyelő bizottságban, három újraválasztott tag mellett. Az elfogadott menetrend végrehajtásával 2020-ra az elnökségi tagok nagy részét 35 év alatti tisztségviselőkre cserélik le – közölte az AGRA.

MTI-fotó: Máthé Zoltán

A szervezet közleménye szerint a küldöttek elfogadtak egy 25 pontból álló cselekvési tervet is, amely a humán- és a fizikai erőforrások jobb kihasználását célozza. Az elmúlt évben átadott Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központokra, illetve a már működő egyetemi fiatal gazda klubokra alapozva 2016. őszétől 8 helyen indulnak Fiatal Gazda Klubok, amelyek a szakmai információ átadáson túl állandó helyszínei lesznek a fiatal gazdák találkozásának, szakmai kapcsolataik építésének. A Fiatal Gazda Kluboknál a 2016. őszi-2017. téli, három hónapos rendezvényi időszakban legalább 40 esemény szervezését tűzte célul az AGRYA.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu