2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Élelmiszer

Feketéznek a horgászok, ha halat adnak el az éttermeknek

Legálisan nem tudják értékesíteni a horgászok a vendéglátóhelyeknek azokat a halakat, amelyeket kifognak. A kereskedelmi halászat januári betiltása óta ezért minden kormányülésen óriási vita robban ki, amikor „a halak szóba kerülnek”.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Csak feketén tudják eladni az éttermeknek a horgászok az általuk kifogott halakat – ismerte el csütörtöki kormányinfós tájékoztatón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Továbbra sincs válasz arra a kérdésre, miként lehetne megoldani, hogy a horgászok a kifogott halakat a vendéglátóhelyeknek legális módon értékesíthessék.

A gondot a kereskedelmi halászat betiltása okozza, ami miatt a Dunánál, a Tiszánál és a Balatonnál egyre több helyen merül fel, hogy a vendéglátóhelyek nem jutnak hal alapanyaghoz. Lázár János szerint a szabályozási változtatás nyomán a kormányüléseken mindig óriási vita alakul ki, amikor „a halak szóba kerülnek”.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA

    A szakértő szemével

    Támogató:

    Agrárszektor Konferencia 2019

    Most még kedvezményes áron >>

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu