Füstölt húsokra csapott le egy mocskos üzemben a NÉBIH

agrarszektor.hu
Mintegy 6,5 tonna füstölt árut foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy fővárosi húsüzlethez tartozó egységben, higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt közel 6,5 tonna füstölt árut foglalt le a NÉBIH egy helyszínen, ahonnan fővárosi és pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak. Az ellenőrök 55 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert (sonkát, kolbászt, pácolt félkész termékeket) foglaltak le. Az egység tevékenységét felfüggesztették, elrendelték a termékek visszahívását a forgalomból. Az eljárás folyamatban van, a bírság várhatóan milliós nagyságrendű lesz.

A Nébih  közleménye szerint az egységben a padozat, az oldalfalak és a mennyezet több helyen sérült, koszos, repedezett volt. A fűszerek tárolására és kimérésére használt helyiségben a munkapult erősen szennyezett, a mérleg koszos és rozsdás volt. A dolgozók részére kialakított öltöző és szociális helyiség szintén koszos volt, és hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.

Az egységben semmilyen nyomonkövetési rendszert nem vezettek, így a termékek eredete nem volt bizonyítható. A termékek jellegének megfelelő elkülönített tárolást sem biztosították minden esetben, valamint az eszközfertőtlenítő sem működött. Az ellenőrzés idején a húsok bontására használt helyiségben a maximálisan megengedett 12 fok helyett 15 volt. Az egységben a termékek készítésekor, az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak - állt a NÉBIH közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13