Jövőre 1,3 milliárdból rendezik meg a csúcsvásárt

agrarszektor.hu
A jövő év őszén újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). A szakmaiság jegyében a vásár történetében lesz először "nulladik napot" is rendeznek. A kiállítás költsége várhatóan 1,3 milliárd forint lesz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A jövő évi OMÉK-ot 2017. szeptember 20-24. között rendezik meg, szeptember 19-én pedig szakmai napot tartanak - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A rendezvény helyszíne a Hungexpo Vásárközpont és a Kincsem Park lesz.

Fazekas Sándor bejelentése szerint az OMÉK díszvendége Japán lesz. A távol-keleti szigetországban népszerűek a magyar élelmiszerek, például a mangalica vagy a szürkemarha húsa - tette hozzá.

Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója az MTI kérdésére elmondta: jövőre a 78. OMÉK-ra több kiállítót és látogatót várnak, mint az előzőre. A kiállítás és vásár szervezők úgy kalkulálnak, hogy a kiállítók száma 2017-ben 1000-1100 között mozog majd, szemben a 2015-ben, a 77. OMÉK-on megjelent 950 kiállítóval. A látogatók száma pedig a rendezvény 6 napja alatt eléri, sőt meg is haladja a 100 ezret, az előző kiállítás 88 ezer látogatójával szemben. A jövő évi OMÉK költségei ugyanakkor nem lépik majd túl a 2015-ös kiállítás és vásár 1,3 milliárd forintra rúgó kiadásait - mondta az AMC igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?