Elstartolt az állattenyésztési csúcstalálkozó: 2000 tenyészállatot mutatnak be

Elstartolt az állattenyésztési csúcstalálkozó: 2000 tenyészállatot mutatnak be

agrarszektor.hu
A SOMMET DE L'ELEVAGE állattenyészési csúcstalálkozó három napon keresztül széleskörű programot kínál gazdaságlátogatásokkal, szakmai rendezvényekkel, gyakorlati bemutatókkal és aktuális mezőgazdasági témájú konferenciákkal. A szervezők szerint a 2023-as rendezvényen várhatóan „a Sommet történetének legnagyobb számú tejelő szarvasmarha lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A SOMMET a világ vezető marhahús-ipari kiállítása, a tejipar, valamint a juh- és lovaságazat referenciája is. A kiállítás átfogó áttekintést nyújt a látogatónak az állattenyésztési és gazdálkodási ágazatok termékeiről és szolgáltatásairól például gépekről, genetikáról, de a takarmányok, állatgyógyászati ​​termékek, fejőberendezések, gazdálkodói kellékek és szolgáltatások, valamint a mezőgazdasági épületek, megújuló energiaforrások területén is találkozhat újdonságokkal a résztvevő.

A szervezők „a világ első számú fenntartható állattenyésztési bemutatójaként” jellemezték a Sommet de l'Élevage-t a franciaországi Clermont-Ferrandban, ma (október 3-án, kedden). Az esemény mától péntekig (október 6.) tart, és várhatóan 105 000 látogatót, valamint 1 550 kiállítót fogad, és több mint 2 000 állatállományt mutatnak be. Idén lesz a 32. évfordulója a kiállításnak, és a Limousin és Brown Swiss fajták országos bajnokságát rendezik. Emellett a rendezvényen a Montbeliard fajta interregionális versenyére is sor kerül. A szervezők szerint a 2023-as rendezvényen várhatóan „a Sommet történetének legnagyobb számú tejelő szarvasmarha lesz. Írországból számos gazdálkodó, agrárvállalkozás és tenyésztőegyesület látogat el minden évben a kiállításra, és idén az Irish Limousin Cattle Society és az Irish Salers Cattle Society tagjai is részt vesznek az eseményen.

- írja az agriland.ie

Élőben is közvetítik

A SOMMET során minden évben több farmlátogatást szerveznek a külföldi látogatóknak, hogy felfedezhessék a francia állattenyésztés és kutatás kiválóságait. A kiállításon közel 1300 szarvasmarha 24 különböző fajtából vonul majd végig a Grande Halle d'Auvergne gyűrűin. Közel 400 állatot felvonultató országos Limousin verseny lesz a kiállítás fénypontja.  A tejelő fajták számára is országos versenyt rendeznek. Mindkét eseményt állatárverés követi. A www.web-agri.fr oldalon pedig élőben is betekintést kaphat a kiállítás programjába.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02