2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Élelmiszer

Két dolog egyszerre, amiben a világ legjobbjai vagyunk!

Ők voltak a Pálinkafesztivál legcsinosabb vendégei.
 
 

Véget ért Budapest belvárosában a tavaszi Pálinkafesztivál. Az egyik legfontosabb hungarikumunk ünnepére összesereglett rekordszámú kiállító négy napon át segített a fővárosiaknak és a turistáknak, hogy igazi, minőségi magyar pálinkákat kóstolhassanak. A legnépszerűbb ital azonban nem is egy pálinka, hanem egy koktél lett, a BRKTNC névre keresztelt ital, vagyis a Boróka Tonic (jobb ha megtanuljuk a nevét), amely Márton János boróka párlatából és tonikból készülő "long drink".  A fesztivál legcsinosabb résztvevői és legjobb fotói között válogattunk.

A május utolsó hétvégéjén a Városháza Parkban megrendezett pálinkás seregszemlén közel 30 pálinkaház állított standot, így a vendégek több száz különböző típusú, alkoholtartalmú, ízű pálinkából és párlatból válogathattak, többek között olyanokból is, amik a nemrég megjelent Pálinkakiválóságok könyvében 3, 4 vagy 5 csillagot kaptak.

Kiderült! - Ezek ma a legjobb magyar pálinkák

A legtöbbet kóstolt pálinka vélhetően a fesztivál italának számító, Az Év Pálinkája volt, ami egy házasítással készített körtepálinka. Az Év Pálinkája 2011-ben a szilva, 2012-ben a barack, 2013–ban meggy, 2014-ben pedig a körte volt. Idén 7 főzde legjobb körtéi kerültek a házasításba (blendbe). Végül az aranyérmesnek minősített Gusto, valamint Nobilis, Márton és lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepálinkák kerültek bele.


Az Év Pálinkája stand


Képriport a budapesti Pálinkafesztiválról

polls & surveys

A képeket készítette: Glódi Balázs

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu