Ezek most a legjobb pálinkák Magyarországon: itt a toplista

Ezek most a legjobb pálinkák Magyarországon: itt a toplista

MTI
A Kárpát-medencében kiváló gyümölcs alapanyag van - mondta az országgyűlés alelnöke a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadóján Budapesten.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Jakab István az Országházban tartott rendezvényen közölte, ezt az alapanyagot gondos erjesztéssel, magas technológiai színvonalon működő főzdékben, lepárló üzemekben tudják elkészíteni. Mindehhez azonban megfelelő marketingnek is társulnia kell, "hisz bármilyen kiváló a minőség, csak akkor érhetünk el sikert, ha ezt tudatosítjuk is a fogyasztókkal, ha a pálinka fogyasztásnak a kultúráját ismét visszacsempésszük a köztudatba". Az Országgyűlés alelnöke kiemelte, a pálinka és a törköly pálinka mint hungarikum, mint uniós oltalom alá került termék, igazi nemzeti érték, de egyben komoly piaci értéket és lehetőséget is képvisel.

Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke elmondta, a mostani eseményen az első számú hungarikum hivatalos és egyben legrangosabb seregszemléjének díjait adják át. Idén Körmend, az Őrség kapuja biztosította a helyszínt az érzékszervi bírálatnak. A pálinka bírálók a beérkezett pálinka minták közül 64-et arany, 148 tételt ezüst, 98-at pedig bronz minőségűnek értékeltek. Az arany minősítésűek közül 19 érdemelte ki valamelyik alkategória legjobbjának a díját, a champion díjat. Mihályi László közölte, idén is elkészítették a verseny évkönyvét a Pálinka 2022-es kiadványt, amely remélhetőleg segíti a szakmát az értékesítés terén, a pálinkabarátoknak pedig útmutatást ad a vásárláshoz.

A rendezvényen adták át az idei verseny elismeréseit. Magyarország legjobb pálinkája 2022 elismerő címet a Brill pálinkaház bodza pálinkája érdemelte ki. Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje cím első helyezettjének a Brill pálinkaházat választották, a második a Gong pálinkaház, a harmadik pedig az 1Csepp pálinkafőzde lett. A Magyarország legjobb 10 ezer palack feletti pálinkja 2022 különdíjat a Bolyhos pálinkafőzde ágyas cigánymeggy pálinkája kapta. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) különdíját a Gyulai Pálinka Manufaktúra Vilmos körte pálinkája nyerte el. Körmend város különdíját pedig a Nagy Pálinka Manufaktúra cserszegi fűszeres szőlő pálinkája kapta.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?