Imádják az emberek ezt az ősi magyar italt: ezért ilyen népszerű

Imádják az emberek ezt az ősi magyar italt: ezért ilyen népszerű

agrarszektor.hu
A pálinka a magyar gasztronómia egyik pótolhatatlan eleme, megvan a maga helye a megterített asztalon, főzése és fogyasztása pedig évszázadok óta a magyar népi tradíció szerves része - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadó ünnepségén, kedden, az Országházban. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a pálinka nemzeti italunk, palackba zárja a gyümölcsök esszenciáját és megmenti a jövőnek a vidéken élők tudását és bölcsességét. Emellett képes megismételhetetlen hangulatot teremteni, gondoskodik a közösség megőrzéséről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A pálinka éppen ezért hungarikum, ott van a helye a magyarság csúcsteljesítményei között, igazi nemzetösszetartó erőt képvise. Nagy István emlékeztetett, a Vidékfejlesztési Programból 2021-2027 között komplex módon fejlesztik a teljes élelmiszeripart, minden tevékenység és minden vállalati méret számára biztosítottak lehetőséget. A felhívások tervezése során az ipar igényeit vették figyelembe, örömükre szolgált, hogy ebben a folyamatban a Pálinka Nemzeti Tanács is segítette a munkát. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a pandémia ugyan visszavetette a keresletet, különösen rossz hatással volt az értékesítésre a HORECA szektor időszakos leállása, de összességében elmondható, hogy az elmúlt 15 évben a pálinka és a törkölypálinka előállítása, fogyasztása, ismertsége és megbecsültsége folyamatosan növekedett. 

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Agrárminisztérium célja, hogy emelje a pálinka színvonalát, messzire vigye a rövidital jó hírnevét, támogassa és szabályozásokkal megteremtse a minőségi pálinkafőzést, a kulturált fogyasztást, a vendéglátás fellendülését, valamint segítse a hagyományok ápolását is. Nagy István szerint a pálinkáról, annak minőségről és mennyiségről a főzőmesterek szaktudása, szorgalma gondoskodik. Éppen ezért a munka elismeréseképpen díjjal jutalmazzák ezt az értékteremtő tevékenységet. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a megmérettetésre idén 300 féle pálinkával neveztek a résztvevők - emelte ki a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?