Itt a toplista: ezek a legjobb magyar élelmiszerek a britek szerint

Itt a toplista: ezek a legjobb magyar élelmiszerek a britek szerint

MTI
Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards, közülük három termék a maximális három csillagot, további huszonöt élelmiszer pedig két csillagot nyert el.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Guild of Fine Food által szervezett, huszonöt éve indult Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye, amelyre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek. A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, ötszáz fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést - olvasható a Guild of Fine Food honlapján.

A magyar élelmiszerek közül idén a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja, a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája és a Rubin Parprika füstölt paprikaőrleménye kapta meg a háromcsillagos minősítést. A Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét két csillaggal, prémium csemege füstölt fűszerpaprika-őrleményét pedig egy csillaggal, míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták. Két csillagot nyert a Szicsek prémium jonathán almapálinkája és piros vilmoskörte pálinkája, egy csillagot pedig a pálinkafőzde zölddió likőrje, hároméves érlelésű almapálinkája és körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?