Óriási átalakulás előtt a magyar élelmiszeripar: több milliárdos fejlesztések jönnek

Óriási átalakulás előtt a magyar élelmiszeripar: több milliárdos fejlesztések jönnek

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium célja a teljes magyar élelmiszeripart modernizációja - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Csornán. A tárcavezető a Goodmills Magyarország Malomipari Kft. számára átadott támogatói okirat kapcsán arra emlékeztetett, hogy az agrárgazdaságban és az élelmiszeriparban példaértékű eredményeket ért el hazánk az utóbbi években, a magyar mezőgazdaság teljesítménye pedig rekordokat döntött.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ahogy Nagy István fogalmazott, jöhettek új társadalmi elvárások, szigorú állatjóléti előírások, természeti krízisek, állategészségügyi járványok és az egész világot megrengető koronavírus pandémia, mindezek ellenére a magyar mezőgazdaság bebizonyította, hogy stabil és válságálló. Nagy István arra is felhívta a figyelmet, hogy tavaly a Megújuló vidék, megújuló agrárium program részeként az élelmiszeripari üzemek kisebb léptékű fejlesztéseire 50 milliárd forint értékben, az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztéseire pedig 200 milliárd forint keretösszeggel írtak ki pályázatokat.

Az utóbbi felhívás esetében az élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódóan új épületek, építmények kialakítására, bővítésére, felújítására, valamint technológiai rendszerek kialakítására is lehetőség nyílt. Ráadásul immár a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő közép- és nagy vállalkozások számára is nyitva álltak a források - hangsúlyozta a tárcavezető. Nagy István kifejtette, Az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című felhívás kapcsán eddig 64 kérelem részesült több mint 46,2 milliárd forint támogatásban. Győr-Moson-Sopron megyében összesen 17 pályázatot adtak be 15,6 milliárd forint értékben, amiből eddig 2 pályázat részesült pozitív elbírálásban, 2,58 milliárd forint támogatási összegben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03