Beindultak a hevesi gazdák: óriási fejlesztések várhatóak a megyében

Beindultak a hevesi gazdák: óriási fejlesztések várhatóak a megyében

MTI
Előremutató példával jár Heves megye azzal, hogy több mint 22 milliárd forintnyi fejlesztési igénnyel éltek az élelmiszerfeldolgozó üzemek komplex fejlesztéseik megvalósítására, így a megtermelt alapanyagokat helyben dolgozzák fel - mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyöngyösi sajtótájékoztatóján.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Papp Zsolt György szerint nagy lehetőségek előtt áll Heves megye, akárcsak az ország többi területe. A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a magyar kormány megháromszorozta az elmúlt időszakhoz képest a rendelkezésre álló támogatások mértékét. Már az átmeneti években biztosítja azt a 80%-os nemzeti kiegészítő forrást, amely kellő fedezetet és lehetőséget biztosít minden ágazat számára a különböző fejlesztések megvalósítására - jelentette ki Papp Zsolt György a gyöngyösi MATE Károly Róbert Campusán.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az AM és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai fóruma előtti sajtótájékoztatón a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a megye sajátosságai kapcsán beszélt arról is, hogy Heves megye remek előremutató példával jár azzal, hogy több mint 22 milliárd forintnyi fejlesztési igénnyel éltek az élelmiszerfeldolgozó üzemek komplex fejlesztéseik megvalósítására, így a megtermelt alapanyagokat helyben dolgozzák fel. Papp Zsolt György kiemelte, hogy nem lehet szó nélkül elmenni az őstermelők mellett sem, ugyanis több mint 500 családi vállalkozás élt eddig ezzel közel 5 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatással a kisüzemek fejlesztésére. A számok azt mutatják, hogy a megye aktív, rendkívül pezsgő gazdasági élettel és fejlesztési lehetőségekkel bír - zárta szavait az agrártárca helyettes államtitkára.

Szendrei László, a NAK heves megyei elnöke a közlemény szerint ismertette: Heves megyében mintegy 164 ezer hektárra adták be támogatási kérelmet. A megye a magyar mezőgazdaság esszenciája, hiszen itt a szőlő- és gyümölcstermesztéstől kezdve a szántóföldig minden megtalálható - jelentette ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?