2021. december 6. hétfő Miklós

Hírek - Élelmiszer

Koronavírus: a fogyasztói szokásokkal kapcsolatban indított online kérdőívet a Nébih

Hogyan változtak élelmiszervásárlási és étkezési szokások a járványügyi helyzet hatására? Milyen élelmiszereket halmoznak fel az emberek? Mit kezdenek a tartalékokkal? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kutatói, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakembereivel közösen.
 
 

Az emberiségnek az elmúlt hetekben a legfontosabb feladata az új típusú koronavírus-járvány kezelése volt, amely mindenki életét átalakította. Az események természetesen hatással voltak és vannak arra is, hogy hogyan vásárolnak, hogyan étkeznek és hogyan tartalékolnak az emberek, olvasható a Nébih oldalán.

A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform szakemberei az általuk közösen összeállított online kérdőív segítségével most képet kaphatnak arról, hogy miben változott az emberek élelmiszerekhez fűződő viszonya. A felmérésbe a téma iránt érdeklődők most szabadon bekapcsolódhatnak a Nébih oldalán elérhető felmérés kitöltésével. A kérdőív kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé, vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők is lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz. A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó