2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Élelmiszer

Lázár János személyesen is lobbizik a Mohosz-nál

Fizethet a kormány azokért az eszközökért, amelyek feleslegessé váltak az élővízi halászat 2016. január elsejei betiltása miatt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közbenjárt a Magyar Országos Horgász Szövetségnél (Mohosz) is, hogy a szervezet foglalkoztassa a munkanélkülivé vált halászokat.
 
 

Várhatóan márciusban tárgyalja meg a kormány az agrártárca előterjesztését arról, mi legyen a volt halászok eszközeinek sorsa – jelentette be mai kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A felmerült megoldási javaslatok szerint az államnak meg kellene vásárolnia vagy meg kellene váltania azokat az eszközöket, amelyek feleslegessé váltak a kereskedelmi halászat két évvel ezelőtti betiltása miatt.

A kereskedelmi halászat megszüntetésével a parlament 470 ezer horgásznak kedvezett 150-200 halásszal szemben – közölte a miniszter. A kormány ugyanakkor orvosolni kívánja az egzisztenciálisan ellehetetlenült halászok helyzetét. Vannak, akik más vállalkozásba kezdtek, de a többiek elhelyezkedésére Lázár János szerint több lehetőség is kínálkozik.

Szavai szerint a miniszter több esetben személyesen járt közben Szűcs Lajosnál, a Mohosz elnökénél, hogy a szervezet hivatásos állásban foglalkoztassa a munkanélküli halászokat, akik emellett a kormányhivataloknál is elhelyezkedhetnek. A halastavakat működtető vállalkozások pedig támogatási pályázataiknál pluszpontokat kaphatnak, ha korábbi halászokat foglalkoztatnak – tette hozzá Lázár János.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu