Megkezdődött a haltelepítés a Tiszán: brutális mennyiségű ponty került a vízbe

Megkezdődött a haltelepítés a Tiszán: brutális mennyiségű ponty került a vízbe

MTI
Több mint száz mázsa kétnyaras pontyot telepített a Tiszába a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, hamarosan újabb telepítés is lesz - közölte a szövetség elnöke hétfőn az MTI-vel.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Fialka György elmondta: az ecsegfalvai tógazdaságból érkezett példányok egyedsúlya az első halászásban 35-50 dekagramm, a másodikban 50-80 dekagramm volt. Ezek a halak jövőre lesznek foghatók.

Hozzátette: a Tiszaroffnál folyóba engedett halak napokon belül szétúsznak a Tiszán; a telepítésre azért van szükség, mert a természetes szaporulat nem elég, még úgy sem, hogy az ártereken kint maradó ivadékokat rendszeresen visszajuttatják a folyóba. Fialka György ismertette, hogy két héten belül lesz az újabb telepítés, 110 mázsa háromnyaras, egyedenként másfél-két kilogrammos pontyot engednek majd a Tiszába. Ezeket a halakat ősztől már lehet fogni, miután a víz letisztul - mondta.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?