Magyarország újra szállíthat húst Szaúd-Arábiába

agrarszektor.hu
Tizenhat év után ismét lehetővé vált, hogy Magyarország marhahúst és -húskészítményeket szállítson Szaúd-Arábiába. A közel-keleti ország március végétől nyitotta meg újra a kapuit a magyar termékek előtt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Feloldotta március végén a Szaúdi Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság a magyar marhahússal és készítményeivel szemben 2001 óta fennálló exportkorlátozást - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium. Az öböl-menti ország hatóságának szakértői 2016 áprilisában helyszíni ellenőrzést végeztek Magyarországon, amelynek eredményeképp most már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hatásköre a szaúdi exportra való jogosultság odaítélése.

Szaúd-Arábia 2016-ban 178 ezer tonna marhahúst importált, így a tilalom feloldása a tárca szerint komoly lehetőség a hazai vállalkozások számára. A szaúdi hatóság 2016-ban auditot végzett három magyar vállalkozásnál. A minisztérium már benyújtotta az auditon részt vett vállalkozások adatait a regisztráció mielőbbi befejezése érdekében. Az élő szarvasmarhák exportkorlátozásának feloldása érdekében újabb szaúdi delegációt fogadtak az év elején a magyar szakemberek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03