2020. október 26. hétfő Dömötör

Hírek - Élelmiszer

Magyarország újra szállíthat húst Szaúd-Arábiába

Tizenhat év után ismét lehetővé vált, hogy Magyarország marhahúst és –húskészítményeket szállítson Szaúd-Arábiába. A közel-keleti ország március végétől nyitotta meg újra a kapuit a magyar termékek előtt.
 
 

Feloldotta március végén a Szaúdi Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság a magyar marhahússal és készítményeivel szemben 2001 óta fennálló exportkorlátozást - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium. Az öböl-menti ország hatóságának szakértői 2016 áprilisában helyszíni ellenőrzést végeztek Magyarországon, amelynek eredményeképp most már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hatásköre a szaúdi exportra való jogosultság odaítélése.

Szaúd-Arábia 2016-ban 178 ezer tonna marhahúst importált, így a tilalom feloldása a tárca szerint komoly lehetőség a hazai vállalkozások számára. A szaúdi hatóság 2016-ban auditot végzett három magyar vállalkozásnál. A minisztérium már benyújtotta az auditon részt vett vállalkozások adatait a regisztráció mielőbbi befejezése érdekében. Az élő szarvasmarhák exportkorlátozásának feloldása érdekében újabb szaúdi delegációt fogadtak az év elején a magyar szakemberek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu