2019. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hírek - Élelmiszer

Már hungarikumként lehet enni a tiszai halászlét

Bekerült idén a Hungarikumok Gyűjteményébe a tiszai halászlé, amely hosszú évek óta a magyar kultúra része. A Tisza-tavi nyári programok egyik központi témája lesz az új hungarikum.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A tiszafüredi önkormányzat kezdeményezésére idén minősítették hungarikummá a tiszai halászlevet. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta, hogy az önkormányzat eredeti formájában őrizte meg a Tisza-tavi nyári programok "gasztronómiai csúcspontjának" számító halászlevet. Augusztus végéig 15 helyszínen több mint 40 program várja az érdeklődőket.

A 152 tagú Magyar Értéktár a "hungarikummá válás előszobájának" is számít - mondta el az eseményen Szakáli István Loránd, az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.. Emellett több mint tízezer helyi érték található egyéb - helyi, megyei, tájegységi, határon túli nemzetrészi – értéktárakban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu