2019. október 23. szerda Gyöngyi

Hírek - Élelmiszer

Nem kellenek ide külföldi pékségek

Ha nem akarják betartani a játékszabályokat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Zavarják a hazai gabonapiaci szereplők működését azok a külföldi tulajdonú pékségek, amelyek nem tartják be a szabályokat. Az ÁFA csalások szintén gondot okoznak az ágazatban, nem beszélve a kiskereskedelmi láncok előnytelen szerződései feltételeiről.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a termékláncban érintett osztályainak képviselői, a meghívott szakértők társaságában, kerekasztal-megbeszélésen tekintették át a gabona, liszt és sütőipari termékpálya problémáit – közölte a NAK.

A szakemberek megállapították, hogy különösen az ÁFA visszaélések és a szabályokat be nem tartó külföldi pékségek zavarják a piaci folyamatokat. Emellett az egyes kiskereskedelmi egységek által meghatározott, indokolatlanul hosszú ártartást előíró szerződésesek miatt, a jövedelmezőség bizonytalanná vált a beszállítóik számára.

A megbeszélés résztvevői megállapodtak abban, hogy rendszeres szakmai egyeztetést folytatnak a NAK keretei között, a vertikumot érintő kérdésekről – adta hírül a kamara.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu