2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Élelmiszer

Ötszázan kerülnek utcára a Tesco-tól

Ötszázan kerülnek utcára a Tesco áruházlánctól, a márciusban bejelentett csoportos leépítésben ennyien nem vállaltak, illetve nem kaptak új állásajánlatot a cégtől - tudta meg a Magyar Idők.
 
 

A lap szerint nem sikerült minden dolgozónak másik munkakört vagy elfogadható fizetést felajánlani, a 2700 érintettből 500 embert érint ez. A Tesco ennek kapcsán a lap megkeresésére kifejtette: bár végül kevesebb új munkakört hoztak létre, mint amennyit megszüntettek, de törekedtek az új rendszer átláthatóságára. Hozzátették, soha nem ígérték azt, hogy mindenkinek ajánlanak új pozíciót. A leépítéssel érintettek több mint nyolcvan százaléka elfogadta ajánlatunkat - mondták el a cégnél.

A lap úgy tudja, hogy a csoportos létszámleépítésben a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) két áruházi képviselőjét is elküldhetik, azonban nem ajánlottak nekik új munkakört. A KDFSZ szerint ez jogellenes, mivel a csoportos leépítés kapcsán közösen megállapított feltételeket a cég utóbb figyelmen kívül hagyta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu