2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Élelmiszer

Varga átadta a milliárdos beruházást

Átadták a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházását. A fejlesztés részeként új üzemrészeket hozott létre a társaság, valamint bővítette a meglévő területeket.
 
 

A Nádudvari Élelmiszer Kft. 1,1 milliárd forint összértékű fejlesztéséhez 553 millió forintos támogatást nyert el. A társaság ebből a forrásból új üzemrészeket épített és gyártósorokat vásárolt, melyekkel növelni tudja termelését, szélesíteni termékkínálatát és a fokozott élelmiszerbiztonsági elvárásoknak is képes megfelelni. Mindemellett dolgozói létszámát 30 munkavállalóval bővíti - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!A tíz éve működő vállalkozás fél év alatt valósította meg a beruházást. A társaság 2007-es 1,8 milliárdos árbevétele 2016-ra elérte a 7,4 milliárd forintot. A panírüzem 500 négyzetméterrel bővült és ide új technológiát is vásároltak. A húsüzem alapterülete 600 négyzetméterrel nőtt és egy új hűtőházat is kialakítottak. Idén emellett dinamikus termékfejlesztésbe kezdenek - közölte Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter és Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója


Magyarország tavalyi 93 milliárd eurós exportjának bő 7 százalékát az élelmiszeripar adta, az ágazat 2000 milliárd forint értékben állított elő külpiacokon értékesített termékeket. A magyar élelmiszeripar Lengyelország után stabil második helyen áll a kelet-közép-európai régióban. A kormány 2015-ben elindította a Nagyvállalati beruházási támogatási programot, mely a kis-és középvállalkozói kategórián túlnövő és ezzel az uniós támogatások többségéből kiszoruló magyar cégek talpon maradását, versenyképesség-növelését segíti - emelte ki a miniszter.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu