Olyat tett a Lidl, amit még soha

agrarszektor.hu
Többet fizet október 10-től a magyar friss és tartós tejekért a Lidl. Az üzletlánc 10 forinttal növeli az úgynevezett átadói árakat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Lidl Magyarország a tejpiaci válság hatására döntött úgy, hogy október 10-től minden magyar friss és tartós tej átadói árát növeli - áll az üzletlánc közleményében. Az áremelést valójában már szeptember elsejétől megkezdték. A termékek átadói árát legalább 10 forinttal növelik. Ez azt jelenti, hogy ennyivel többet fizetnek a magyar tejekért, de a közlemény azt nem részletezi, hogy a 10 forintos emelés milyen mértékegységre vonatkozik.

A lépéssel a nehéz helyzetbe került hazai tejtermelőkön igyekeznek segíteni - indokolta a döntést Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója. Annak ellenére is többet fizetnek, hogy a Lidl-nek beszállító partnereivel élő szerződéses átadói árai vannak érvényben.

A közlemény szerint a Lidl a 2015-ös gazdasági évben a hazai gyártóktól 56 millió liter friss és tartós tejet vett át, és ez 6 millió literrel haladta meg az egy évvel korábbit. Az átvett trappista sajt mennyisége 2600 tonna volt, amely csaknem 400 tonna növekedést jelentett. A vállalat tej-és tejtermék exportja is bővült, így az elmúlt egy évben hét európai országba 18-féle magyar tejterméket értékesített mintegy 650 millió forint értékben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13