Alternáló kasza

Az alternáló kaszák a hagyományos fűkaszák, illetve fűnyíró gépek mellett a zöld területek gondozására valók. Ezek bizonyos takarmánynövények betakarítására is használhatóak.

Az alternáló kaszák a hagyományos damilos fűkaszák, illetve fűnyíró gépek mellett jelenthetnek alternatívát a zöld területeink gondozásában. A megszokott fűkaszálási és gyommentesítési feladatok mellett takarmánynövények, így például lucerna betakarítására is gyakran használhatóak, feltéve, hogy az adott földterület megfelelően kisméretű ahhoz, hogy gyalogosan is bejárható, illetve művelhető legyen. A kézi vezetésű alternáló kaszák nagy segítséget jelenthetnek abban az esetben is, ha egy elhanyagoltabb terület gondozásáról van szó, ahol például egy nagyobb fűnyíró traktor nem férne el, nem tudna megfordulni, vagy egyszerűen a terep egyenetlensége miatt nem jelent reális választási lehetőséget.

Az alternáló kaszák olyan területek gondozására, ápolására való, ahol a damilos fűkasza alkalmazása túl sok munkát jelentene, ugyanakkor a traktoros fűkaszák használata pedig túlzás volna a terület mérete és az azon található akadályok miatt. Az alternáló kaszák másik előnye, hogy sorokba rendezi a levágott növényeket, amit aztán így könnyebben lehet összegyűjteni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.