Fűnyíró

A fűnyíró a kerti gyep ápolására, a fűfélék és egyéb lágyszárú növények rövidre vágására szolgáló gép. Az elmúlt években egyre több gyártó dob piacra autonóm, programozható fűnyírókat.

A fűnyíró a gyepek, fűfélék és egyéb lágyszárú növények levágására szolgáló gépek. Ezek méretüktől, erőforrásuktól és teljesítményektől függően lehetnek ház körüli munkálatokra szánt gépek is, de megtalálhatóak itt a professzionálisabb munkák végzésére alkalmas gépek is, amelyeket nagyobb területeken lehet alkalmazni.

Az elektromos fűnyírók főként házi és háztáji használatra szánt kisebb teljesítményű gépek, amelyek kedvező áruk és viszonylag egyszerűnek mondható műszaki kialakításuk miatt széles körben elterjedtek és kedveltek. A benzines fűnyíróknak több előnyük is van az elektromos fűnyírókhoz képest: ilyen például a nagyobb mobilitás jelenti, ami egyúttal szabadabb, ezáltal hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Ezek a gépek általában nagyobb teljesítménnyel is rendelkeznek, így alkalmasabbak a nagyobb méretű gyepes területek gondozására. A benzines fűnyírók mellett napjainkban egyre népszerűbbek az önjáró fűnyíró modellek, mivel ez a funkció nagyban támogatni tudja a kényelmesebb, könnyebb munkavégzést, de egyre elterjedtebbek a fűnyíró traktorok is és a robot fűnyírók is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.