2023. március 23. csütörtök Emőke

Nyesedékzúzó

A nyesedékzúzó a szőlő lemetszett nyesedékének (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására szolgál. Ezt a gépet jellemzően a traktorok mögé lehet csatlakoztatni.

A nyesedékzúzókat a szőlőtermesztés egyfajta melléktermékének számító, lemetszett nyesedék (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására használják a gyümölcsösökben. Általában olyan erősített gépekről van szó, amelyek megbirkóznak a fás szárú növények, különböző fajtájú gyümölcsfák vékonyabb ágainak, illetve gallyainak felaprításával, összezúzásával. A tiszta ültetvény sorközök biztosítása miatt a lemetszett nyesedéket vagy össze kell gyűjteni valamilyen módon, vagy helyben mulccsá kell aprítani.

A nyesedékzúzókat traktorok után (vagy ritkábban elé) lehet kapcsolni, meghajtásuk az erőgép hidraulika rendszerén keresztül történik. A rugalmas munkavégzés biztosítása érdekében léteznek változtatható munkaszélességű nyesedékzúzók (és mulcsozók) is. Ezeknek lehet gyűjtőtartállyal ellátott, illetve gyűjtőtartály nélküli változatai is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán