Nyesedékzúzó

A nyesedékzúzó a szőlő lemetszett nyesedékének (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására szolgál. Ezt a gépet jellemzően a traktorok mögé lehet csatlakoztatni.

A nyesedékzúzókat a szőlőtermesztés egyfajta melléktermékének számító, lemetszett nyesedék (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására használják a gyümölcsösökben. Általában olyan erősített gépekről van szó, amelyek megbirkóznak a fás szárú növények, különböző fajtájú gyümölcsfák vékonyabb ágainak, illetve gallyainak felaprításával, összezúzásával. A tiszta ültetvény sorközök biztosítása miatt a lemetszett nyesedéket vagy össze kell gyűjteni valamilyen módon, vagy helyben mulccsá kell aprítani.

A nyesedékzúzókat traktorok után (vagy ritkábban elé) lehet kapcsolni, meghajtásuk az erőgép hidraulika rendszerén keresztül történik. A rugalmas munkavégzés biztosítása érdekében léteznek változtatható munkaszélességű nyesedékzúzók (és mulcsozók) is. Ezeknek lehet gyűjtőtartállyal ellátott, illetve gyűjtőtartály nélküli változatai is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.