
Sötét korszak a magyar géppiacon? Újabb gyenge év jön
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A pálinkafőző berendezések a különféle gyümölcspárlatok előállítása során használatosak. Ezek között vannak kis méretű, háztáji gépek és nagyobb, kisüzemi méretű berendezések is.
A pálinka szeszesitalként történő előállítása a cefre lepárlásával történik, melyhez elengedhetetlen egy megbízható pálinkafőző berendezés használata. A lepárlószerkezet öt fő részből áll: üst, sisak (népnyelvben kupola), páraelvezető cső, hűtő majd a sor végén a felfogóedény. A méretezést tekintve léteznek valóban kis méretű háztáji pálinkafőző berendezések, de nagyobb kapacitású, már kisüzemi igényeket kiszolgáló darabok is. A paletta a néhány tíz literes tartománytól a száz liter körüli kategórián át egészen a több száz literes űrtartalmú professzionális pálinkafőzdei modellekig terjed.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.