Pálinkafőző berendezés

A pálinkafőző berendezések a különféle gyümölcspárlatok előállítása során használatosak. Ezek között vannak kis méretű, háztáji gépek és nagyobb, kisüzemi méretű berendezések is.

A pálinka szeszesitalként történő előállítása a cefre lepárlásával történik, melyhez elengedhetetlen egy megbízható pálinkafőző berendezés használata. A lepárlószerkezet öt fő részből áll: üst, sisak (népnyelvben kupola), páraelvezető cső, hűtő majd a sor végén a felfogóedény. A méretezést tekintve léteznek valóban kis méretű háztáji pálinkafőző berendezések, de nagyobb kapacitású, már kisüzemi igényeket kiszolgáló darabok is. A paletta a néhány tíz literes tartománytól a száz liter körüli kategórián át egészen a több száz literes űrtartalmú professzionális pálinkafőzdei modellekig terjed.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.