Traktoros homlokrakodó

A traktoros homlokrakodó egy olyan gép, ahol a homlokrakodót egy traktor első hidraulikájára szerelték fel. Ezek ugyanolyan tartozékokkal láthatóak el, mint az önjáró homlokrakodók.

A traktoros homlokrakodók az önjáró homlokrakodók testvérei, lényeges különbség azonban a két géptípus között, hogy ezek használatához egy motorral ellátott erőgép, jellemzően egy traktor szükséges. Ezek az eszközök általában a traktorok fronthidraulikájára szerelhetőek fel és természetesen ugyanúgy elláthatóak különféle célú és típusú homlokrakodó tartozékokkal, mint az önjáró homlokrakodók. A traktoros homlokrakodó sok esetben költséghatékonyabb megoldást jelent az önjáró változatokhoz képest, hiszen jellemzően egy, a gazdaságban már meglévő traktorral is működtethetőek, míg az önjáró típusnál egy külön gépet kell beszerezni.

A homlokrakodós traktorok különféle rakodási, anyagmozgatási munkákra kifejlesztett rakodószerkezetek. A megfelelő tartozékkal ellátott traktoros homlokrakodók képesek a talajszinten elhelyezkedő ömlesztett anyagokat - termény, föld, homok, egyebek - kotrólapátjukkal felkotorni, majd azt felemelve egy szállítójárműre vagy egy meghatározott helyre mozgatni. A traktoros homlokrakodók működtetése hidraulikus munkahengerek segítségével történik. Ezek a gépek különféle kanalakkal, villákkal és még egy sor tartozékkal szerelhetők fel, mindig az aktuális munkavégzés céljának megfelelően. A traktoros homlokrakodókat ilyen módon szervesen kiegészítik a különféle rakodógép munkaeszközök és homlokrakodó tartozékok, ezáltal a rakodási munkák igen széles köre válik megvalósíthatóvá.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.