A földügy szerepe a Nemzeti Vidékstratégiában és a korszerű közigazgatásban

agrarszektor.hu
Vándorgyűlést rendez július 7-8-án Budapesten a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), melynek témája az lesz, hogy milyen szerepe van a földügynek a Nemzeti Vidékstratégiában és a korszerű közigazgatásban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A fórumon Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára beszámol a földügy alapjainak fejlesztéspolitikai kérdéseiről. Ángyán József, a VM parlamenti államtitkára a földügynek a vidékfejlesztésben, különösen a Nemzeti Vidékstratégiában betöltött szerepéről tart előadást. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára elmondja, milyen szerepe van a földhivataloknak a közigazgatás korszerűsítésében.

Az MFTTT kétévente rendezi meg Vándorgyűlését, melyen földméréssel, térképészettel, ingatlan-nyilvántartással, távérzékeléssel és térinformatikával foglalkozó, a köz- és a vállalati szférában, az oktatásban és a tudomány területein működő szakemberek vesznek részt.

Az idei, 48. találkozón politikai és szakmai döntéshozók, valamint elismert szakemberek vitatják meg az időszerű kérdéseket, és előadásokat tartanak a terület célkitűzéseiről, programjáról és eredményeiről.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03