AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
Nagy István agrárminiszter az üzem átadásán elmondta, hogy nemzetgazdasági szempontból a magyar élelmiszeripar meghatározó ágazat: 4,5 ezer vállalkozás 33 szakágazatban gyárt közel 90 ezer alkalmazottal élelmiszert. A húsfeldolgozás, -tartósítás szakágazat részesedése az élelmiszeripar teljes árbevételéből meghaladja a 11 százalékot. Tájékoztatása szerint a magyar vágóhidakon 4,7 millió sertést vágtak le 2018-ban, a vágáslétszám 630 ezerrel, vagyis 25 százalékkal nőtt 2014 óta. Jelezte: a hús alapanyag biztosítása érdekében a kormányzat a sertés termékpályán alkalmazható valamennyi állami támogatási módot meghirdette, "folyamatosan és jelentősen növekvő támogatási keretösszegekkel".
A tárcavezető szerint nőtt a termelési hatékonyság is, ami alapvető feltétel az ágazat jövedelmezőségének javításához: 2014-től több mint 300 milliárd forint áramlott az élelmiszeriparba hazai és európai uniós forrásokból. A vidékfejlesztési programon belül két felhívást is meghirdettek az élelmiszer-feldolgozás támogatására - ismertette. Kiemelte, hogy ezek keretében több mint 800 kérelmet támogattak, mintegy 145 milliárd forint összeggel. Ebből 34 milliárd forintnyi támogatást a húsfeldolgozó ipar kapott - mutatott rá. Nagy István a sertéságazat fejlődése zálogának az integráció bővítését nevezte. Felhívta az ágazat szereplőinek figyelmét arra is: közös a felelősségük, hogy Magyarország mentes maradjon a sertéspestistől.
Kurucz Ferenc, a cégcsoport tulajdonosa az avatón elmondta: cégüknél megvalósul a "termőföldtől az asztalig" szlogen. 3200 hektáron termelnek gabonát az állataiknak, 6400 kocát tartanak, és évente 130 hízót vágnak le és dolgoznak fel a húsüzemükben, a készterméket pedig a térség üzleteikben értékesítik.