Békés megyében 15.510 gazdálkodó igényelt földalapú támogatást

agrarszektor.hu
Békés megyében 15.510 gazdálkodó összesen 433 ezer hektár területre igényelt normatív alapú támogatást a május 15-i beadási határidőig - tájékoztatta az MTI-t Németh Tibor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei kirendeltségének vezetője.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Németh Tibor a legfrissebb adatokat részletezve elmondta: a termelők a falugazdász hálózat közreműködésével 7.739 kérelmet adtak be, 1.125 darabbal többet, mint 2011-ben, a kamarai tanácsadók 3.072 gazdálkodó részére nyújtottak hasonló szakmai segítséget, ők 71-gyel több igénylést készítettek, mint tavaly. Önállóan, vagy megbízott tanácsadók segítségével a kérelmek 30,3 százaléka készült el, összesen 4.699 darab.

Németh Tibor kiemelte: Békés megye továbbra is meghatározó szerepet tölt be az ország mezőgazdasági termelésében és a gazdálkodók száma is jelentős nagyságrendet képvisel, A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az ágazat ügyeit kiemelten kezeli, a földalapú támogatási kérelmek hibamentes és pontos kitöltése és folyamatos beadása érdekében a megyei kirendeltség a Békés Megyei Kormányhivatallal közösen márciustól több mint harminc településen tartott a gazdálkodóknak tájékoztató fórumot.

forrás: MTI/Agrarunio.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?