Nem vizsgálhatják a földpályázatokat

agrarszektor.hu
Nem állhat fel parlamenti vizsgálóbizottság sem az oligarchák, sem a földpályázatok ügyében az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának mai döntése alapján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormánypárti többségű alkotmányügyi bizottság hosszas vitát követően az országgyűlési törvényre hivatkozva végül elutasította Mesterházy Attila, MSZP elnök-frakcióvezető és Gőgös Zoltán, szocialista képviselő kezdeményezését, melyben az állami földpályázatok során felmerült "erősen vitatható döntéseket" vizsgáló testület felállítását kérték. Ugyancsak nem jöhet létre a Jobbik által még májusban kezdeményezett "oligarcha-vizsgálóbizottság", ami elsősorban a "Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, illetve a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét" vizsgálta volna.

Bár a szükséges aláírásokat mindkét előterjesztéshez csatolták, az új országgyűlési törvény értelmében ez önmagában már nem elégséges feltétel. A törvény szerint ilyen testület csak csak az Országgyűlés ellenőrzési feladatkörében felmerülő, közérdekű, interpellációval, kérdéssel és azonnali kérdéssel nem tisztázható ügy megvizsgálására hozható létre, illetve nem állhat fel vizsgálóbizottság egyedi jogi felelősség megállapítására, továbbá olyan ügyben, amely az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vagy az önkormányzatok hatáskörébe tartozik. Valamint, szintén a törvény szerint, nem terjedhet ki a vizsgálat döntés előkészítésének szakaszában lévő ügyre és folyamatban lévő büntető, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárási ügyekre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?