Magyarországon nem változtak a zöldítési előírások

agrarszektor.hu
Az agrárminisztérium arra hívja fel a figyelmet, hogy az európai aszályhelyzet miatt egyes tagállamokban alkalmazott zöldítési előírás-könnyítések hazánkban nem érvényesek. A magasabb támogatási előleg azonban - a megszokott módon - érkezik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárminisztérium közleménye szerint az előírások könnyítése elsősorban a takarmánytermelés segítését célozza. Mivel

Magyarországon eddig ilyen jellegű igény nem fogalmazódott meg, így a gazdálkodóknak teljes mértékben be kell tartaniuk a hatályos 10/2015. (III.13.) FM rendeletben foglalt zöldítési előírásokat"

- áll a közleményben. A zöldítési előírások betartása alóli mentesülés tehát nem általános érvényű sem az előírások, sem az érintett tagállamok vonatkozásában.

A szaktráca kiemeli, hogy az emelt összegű támogatási előleg továbbra is 70% a közvetlen támogatások, illetve 85% a vidékfejlesztési intézkedések esetében. Az előleg kifizetése a korábbi években megszokott gyakorlat szerint október 16. és november 30. között történik. A teljes közlemény szövege itt olvasható.

Facélia: egy kedvelt másodvetésű mézelő növény

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?