Rendkívül népszerű ez a támogatás: rengeteg magyar pályázott a milliárdokra

Rendkívül népszerű ez a támogatás: rengeteg magyar pályázott a milliárdokra

agrarszektor.hu
A földeken, az állatok mellett, vagy az élelmiszeriparban elvégzett mindennapos munka eredménye kiemelkedő: az agrárium teljesítménye kétszeresére, a beruházások hetven, az agrárexport nyolcvan százalékkal nőtt 2010 óta - fogalmazott Feldman Zsolt a győrasszonyfai gazdafórumon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Győr-Moson-Sopron megyei településen Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, hogy a gazdák által végzett értékteremtést a kormányzat korábban nem látott mértékű forrással becsüli meg. A 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklusban a 80%-os nemzeti kiegészítő forrással együtt 4265 milliárd forint áll rendelkezésre vidékfejlesztésre.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az agráriumban dolgozóknak a különböző környezeti hatások mellett jelenleg az Ukrajnában zajló háború okozta nehézségekkel is szembe kell nézniük. Magyarországon nincs élelmiszer és gabonahiány, ezekből önellátóak vagyunk - fogalmazott az államtitkár. De az európai energia- és gabonapiac bizonytalanságai miatt, az ország ellátásának biztonsága érdekében szükség volt a gabona- és olajosnövény-exportot bejelentéskötelessé tenni. Feldman Zsolt arról is beszélt, hogy az unió a háborús helyzetre tekintettel, ideiglenesen, erre az évre könnyített a zöldítési szabályokon, eszerint lehetőség van a kötelezően parlagon hagyott területek - tavaly Magyarországon 75 ezer hektár volt ilyen - haszonnövényekkel való beültetése.

Az államtitkár a gazdafórum hallgatósága előtt szólt a jelenlegi és a közlejövőben elbírálandó pályázatokról is. A mezőgazdasági termelés, és az élelmiszeripar megújulása elengedhetetlen, ezért is írt ki a szaktárca a precíziós gazdálkodásra, a technológiai megújulásra irányuló pályázatokat, amelyek igen sikeresek voltak. A precíziós gazdálkodásra való átállást segítő pályázatra például 200 milliárd forint értékben érkeztek pályázatok, amelyek 70%-át már elbírálták. Az ebből a forrásból vásárolt mintegy 6 ezer munkagéppel optimalizálni lehet a gázolaj-, a növényvédőszer-, a műtrágya- és a vetőmagfelhasználást. Április második felére minden, összesen 453 milliárd forint értékű agrár- környezetgazdálkodással és ökológiai gazdálkodással kapcsolatos pályázatról döntés születik, ez 1 millió hektárterületet fed le - mondta el Feldman Zsolt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38