Jövő héten már lesz NAKAkadémia

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is elindítja ingyenes szakmai fórumsorozatát, melyet az elmúlt évben NAKAdémia néven már megismerhették a gazdálkodók, szaktanácsadók. Idén is a a termőföld minőségi védelme lesz az előadások középpontjában.

2018-ban a gazdálkodók a "Humusz a termőföld lelke" című sorozatban ismerkedhettek meg a talaj termőképességét biztosító szervesanyag-tartalom, az élővilág és a szerkezetesség megőrzésének fontosságáról, melyek lényeges szerepet játszanak a szélsőséges időjárás okozta stresszhelyzetek csökkentésében, és ezáltal a gazdaságosabb termelés biztosításában.

Ebben az évben a "Hogy a földünk termő legyen" című rendezvény megnevezése jelzi, hogy ismét a talaj, a termőföld minőségi védelme marad fókuszban. Az előadások rámutatnak a helyes mintavétel fontosságára, a precíz tápanyag-gazdálkodás lehetőségére, a talaj szerkezetességének, kémhatásának megfelelő fenntartási, javítási lehetőségeire, mely helyes gazdálkodási gyakorlatok természetesen visszahatnak a tápanyag- és vízmegőrzés lehetőségére, ezáltal az optimális terméseredmények elérésére.

A NAKAdémia tavaszi rendezvényeinek helyszínei:

  • 2019. február 21., Szombathely
  • 2019. február 26., Komárom
  • 2019. február 28., Tarcal

Részletes program és regisztráció az eseményekre itt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?