Megdöbbentő! Ki nem találnád, miből készült ez a gigantikus tehén

A múlt és a jelen találkozása látható az angliai Somerset megyében, ahol Mendip Hills lankáin egy rendhagyó tájművész installáció készült. A hatalmas tehenet ábrázoló dombrajzot az organikus gazdálkodásnak, valamint a Yeo Valley nevű vállalkozás 25 éves fennállásának tiszteletére készítette el egy 12 fős művészcsapat. Az installáció érdekessége, hogy teljes egészében trágyából készült.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A világon hagyománya van a geoglifák, vagyis a hatalmas méretű, a felszíni rétegek átmozgatásával készített ábrák készítésének. Ilyenek például a perui Nazca-vonalak, vagy a híres angliai dombrajzok Westburyi Fehér ló, az Uffingtoni Fehér ló, vagy a Wilmingtoni Hosszú Ember. Ezeknek közös jellemzője, hogy nem tudjuk, kik és mi célból hozták őket létre, és hogy csak a megfelelő távolságból vagy magasságból értelmezhetőek. Modern megfelelőik a magyarra tájművészetnek fordított land art installációk. Ezek már gyakran egyértelmű céllal készülnek, ami egyebek mellett lehet reklám, játék vagy megemlékezés.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Most ezt a módszert választotta egy csapat angol művész, hogy Somerset megyei Blagdon közelében egy hatalmas, 70 méter széles, 50 méter magas dombrajzot készítsenek el. Az elkészült műalkotás egyszerre ötvözi magában a régi geoglifák egyszerűségét és minimalizmusra törekvését, valamint a modern tájművész installációk provokatív, humoros és gondolatébresztő vonásait. Az alkotás ugyanis, egy hétköznapi tehenet ábrázol, és teljes egészében trágyából, mégpedig tehéntrágyából készült. Egészen pontosan 3 ezer vödör tehéntrágyából, árulta el Heather Jane Wallace, az installációt létrehozó művészcsoport egyik tagja.

Mint kiderült, az installációt a dombtetőn található Yeo Valley organikus gazdálkodással foglalkozó, családi irányítású vállalat rendelte meg, 25 éves fennállásának emlékére. Sarah Mead, a vállalkozás egyik tagja elárulta, hogy az installációhoz a Yeo Valley saját teheneinek trágyáját használták a művészek. Az alkotás komoly üzenetet is hordoz, méghozzá azt, hogy az organikus gazdálkodás a természetes környezetért van, nem pedig ellene, árulta el Sarah Mead. Az organikus gazdálkodás segít a klímaváltozás mérséklésében is, ugyanis az egészséges talaj képes megkötni a légkörbe került szénvegyületeket.

Heather Janes Wallace azt is elmondta, hogy nagyon megerőltető volt a meredek domboldalon felcipelni azt a rengeteg vödörnyi trágyát. Az is okozott némi nehézséget, hogy felmérjék, milyen arányokkal dolgozhatnak, a művészek ugyanis hamar rájöttek, hogy a finomabb részletek, mint például a szempillák kidolgozására egyszerűen nem lesz módjuk. Az óriástehén azonban nem marad örökre a táj része. Mivel trágyából készült, idővel el fog tűnni a domboldalról, de a művészek és a Yeo Valley szerint épp ez volt a céljuk az installációval.

(A hír eredeti nyelven a Yeovil Express oldalán olvasható el.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?