Újabb részletek derültek ki a hamarosan kezdődő nagy földaukcióról

Újabb részletek derültek ki a hamarosan kezdődő nagy földaukcióról

agrarszektor.hu
Közel tízezer hektár állami földet hirdetnek meg eladásra szeptember 21-én - hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ahogy arról Világgazdaság is beszámolt, az eladásra kínált állami földek listája ezen és ezen az oldalon lesz elérhető, valamint az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzétételre kerül. A pályázáshoz ügyfélkapus regisztráció szükséges, a vételi ajánlatok beküldésére pedig a kihirdetéstől számított 30 nap áll rendelkezésre. A hírrel az Agrárszektor is foglalkozott.

EZ IS ÉRDEKELHET

Új információ azonban, és a Magosz bejegyzése szerint kiemelten fontos, hogy van lehetőség a vételi ajánlat visszavonására vagy módosított beadására is. Minden ingatlannál lesz később értékbecslés, így egy ennél alacsonyabb ajánlat esetén meg kell fizetni az értékbecslésben foglalt árat. Az értékbecslés 1 hektár térmértékig ingyenes lesz az ajánlattevőnek.

A legfrissebb értesülések szerint több ajánlattevő közül azé lesz a föld, aki magasabb árat ajánlott (amennyiben az a minimális ellenértéket eléri). Azonos ajánlati árak esetén az elővásárlási rangsorban előrébb álló személy lesz.

Kifüggesztés, elővásárlási jog egyebekben nincs, de a tulajdonszerzési feltételeknek ez esetben is meg kell felelni. Például annak, hogy legfeljebb 300 hektárt tulajdonolhat egy személy, illetve az, hogy csak földműves vásárolhat termőföldet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03