2023. március 27. hétfő Hajnalka

Újabb részletek derültek ki a hamarosan kezdődő nagy földaukcióról

agrarszektor.hu
Közel tízezer hektár állami földet hirdetnek meg eladásra szeptember 21-én - hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Ahogy arról Világgazdaság is beszámolt, az eladásra kínált állami földek listája ezen és ezen az oldalon lesz elérhető, valamint az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzétételre kerül. A pályázáshoz ügyfélkapus regisztráció szükséges, a vételi ajánlatok beküldésére pedig a kihirdetéstől számított 30 nap áll rendelkezésre. A hírrel az Agrárszektor is foglalkozott.

EZ IS ÉRDEKELHET

Új információ azonban, és a Magosz bejegyzése szerint kiemelten fontos, hogy van lehetőség a vételi ajánlat visszavonására vagy módosított beadására is. Minden ingatlannál lesz később értékbecslés, így egy ennél alacsonyabb ajánlat esetén meg kell fizetni az értékbecslésben foglalt árat. Az értékbecslés 1 hektár térmértékig ingyenes lesz az ajánlattevőnek.

A legfrissebb értesülések szerint több ajánlattevő közül azé lesz a föld, aki magasabb árat ajánlott (amennyiben az a minimális ellenértéket eléri). Azonos ajánlati árak esetén az elővásárlási rangsorban előrébb álló személy lesz.

Kifüggesztés, elővásárlási jog egyebekben nincs, de a tulajdonszerzési feltételeknek ez esetben is meg kell felelni. Például annak, hogy legfeljebb 300 hektárt tulajdonolhat egy személy, illetve az, hogy csak földműves vásárolhat termőföldet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?