Tömegek mennek erre a magyar ökorendezvényre: ezért ilyen népszerű

agrarszektor.hu
A Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete (MÖTE) és az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) augusztus 24. és 26. között rendezi meg a 12. Magyar Ökológus Kongresszust, amelynek helyszínét a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola biztosítja. A hazai ökológusok legfontosabb, háromévente megrendezett kongresszusán a kutatók bemutathatják legújabb tudományos eredményeiket, megvitathatják a szakmai problémákat, továbbá hasznos kapcsolatokat alakíthatnak ki - derült ki az ELHK közleményéből.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Az idei kongresszusra több mint kétszáz ökológuskutató regisztrált, elsősorban az egyetemek és a kutatóintézetek műhelyeiből, továbbá az eseményen részt vesznek az ökológiai ismereteket alkalmazó intézmények - minisztériumok, nemzetipark-igazgatóságok, civil szervezetek - kutatói is. A háromnapos rendezvényen öt plenáris és 108 szekció-előadás hangzik el, 76 kutatást pedig poszter formájában mutatnak be a résztvevők.

A három teremben párhuzamosan zajló szekcióülések egy részében az ökológia alapkérdéseivel foglalkozó témák szerepelnek, többek között a társulások szerveződése, a közösségi ökológia, a vegetációdinamika, a populációbiológia, a viselkedésökológia, a tájökológia, a molekuláris ökológia, az ökoszisztémák működése vagy az ökofiziológia. Más szekciók a globális problémákhoz kapcsolódó alkalmazott ökológiai kutatások témaköreit gyűjtik össze, mint például a gyep- és erdőkezelés ökológiai hatásai, a városokban zajló ökológiai folyamatok, a klímaváltozás és az invázió hatásai, a természetvédelmi területek tervezése és kezelése, illetve az ökológia és a társadalomtudományok kapcsolódási pontjai. A plenáris előadások a tájökológia, a viselkedésökológia, a vegetációtudomány és az ökológiai modellezés tárgyköreibe nyújtanak betekintést. A szakmai programokon túl a MÖTE megtartja ünnepi közgyűlését is, ahol díjazzák a legkiválóbb szenior és junior kutatókat.

Mivel az ökológuskutatók által vizsgált kérdéseket - mint a klímaváltozás és a fenntarthatóság témaköre - nagy társadalmi érdeklődés kíséri, a szervezők a sajtó képviselőit is szívesen várják a konferenciára, ahol választ kaphatnak a kutatóktól a hazai ökológiára vonatkozó általános kérdésekre. Emellett meghallgathatják az előadásokat, megtekinthetik a posztereket vagy interjút készíthetnek egy-egy széles érdeklődésre számot tartó kutatás előadójával. A részletes program a rendezvény honlapján található meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?