Emelkedik a magyar termőföldek értéke

agrarszektor.hu
Növekszik a kereslet a magyar termőföldek iránt, hiszen az emelkedő élelmiszeráraknak köszönhetően az ágazat és az élelmiszertermelés értéke is felértékelődött, így a magyar földárak is egyre magasabbak - írja a HVG.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Népszabadság beszámolója szerint a külföldiek földvásárlási moratóriumának feloldásához közeledve van olyan cég, amely harmincezer forintos aranykoronánkénti vételi ajánlatot tett a tulajdonosoknak.

Jelenleg Fejér megyében a legdrágább a termőföld, itt a 749 ezer forintot is elérheti hektáronként, míg Nógrád megye területén a legolcsóbb, 340 ezer forint/hektár.

A szántó országos átlagára hektáronként 592 ezer, az erdőé 471 ezer, a gyep-rét-legelőé 269 ezer forint, míg a kert-gyümölcsösé 1,06 millió, a szőlőé pedig 1,31 millió forint volt.

A Népszabadság az FHB Bank termőföldárindexe, valamint az OTP Bank földérték-térképe alapján kijelenti, hogy míg a keleti országrészen hanyatlott, a középső területeken egyértelműen beindult a termőföldpiac.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?