Középpontban a termőföld: itt a NAKAkadémia következő állomása

agrarszektor.hu
A tavaly a gazdálkodók és szaktanácsadók számára elindított szakmai fórumsorozat, a NAKAdémia idén is folytatódik. Május 24-én Mezőfalván, a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében többek között a talajmintavételről, a növénytáplálásról, valamint a talajjavítási technikákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén is elindította a tavaly NAKAdémia néven már a gazdálkodók és szaktanácsadók által megismert ingyenes szakmai fórumsorozatát - írja közleményében a kamara. A "NAKAdémia - Humusz a termőföld lelke" című sorozatban 2018-ban a termőföld termőképességét biztosító szervesanyag-tartalom, az élővilág és a szélsőséges időjárás okozta stresszhelyzetek csökkentésében jelentős szerepet játszó, így gazdaságosabb termelést biztosító szerkezetesség megőrzésének fontossága került szóba. Ezek aktuális témák, hiszen a talajképződés igen lassú folyamat, illetve a talajvédelem a jövőbeni támogatások elemeként sem elhanyagolható szempont.

Ezek szellemében 2019-ben a "NAKAdémia - Hogy a földünk termő legyen" elnevezésű folytatás jelzi, hogy ismét a talajt és a termőföld minőségi védelmét állítja a köztestület a rendezvénysorozat fókuszba. Az előadások rámutatnak a helyes mintavétel fontosságára, a precíz tápanyag-gazdálkodás lehetőségére, a talaj szerkezetességének, kémhatásának megfelelő fenntartási, javítási lehetőségeire, mely helyes gazdálkodási gyakorlatok természetesen visszahatnak a tápanyag- és vízmegőrzés lehetőségére, ezáltal az optimális terméseredmények elérésére.

A NAKAdémia következő állomása 2019. május 24-én, pénteken lesz Mezőfalván a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében, ahol a témák érintik a precíz talajmintavételt, a tápanyagok hasznosulását, az átgondolt növényápolást, a különböző fejtrágyázási és talajjavítási megoldásokat egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?