2021. május 11. kedd Ferenc

Hírek - Föld

Megújuló földprogram a kistelepülésekért

Új szociális földprogram indul, amelynek értelmében több ezer közfoglalkoztatott kap majd munkát.
 
 

Megújul a szociális földprogram, ennek köszönhetően pedig háromezer közfoglalkoztatott kap munkát, Fehérgyarmaton pedig már meg is kezdődött a toborzás – fejtette ki Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Ez az új földprogram nem kevesebb, mint háromszáz millió forintos keretből gazdálkodhat, emellett társul hozzá egy kiegészítő egymilliárdos közfoglalkoztatási kormányprogram, amely a kistelepülések megsegítését célozza meg. A program lényege és célja: a szociálisan hátrányos helyzetű lakosság megélhetésének, életminőségének javítása mezőgazdasági termelésre alkalmas területek bevonásával.

Fehérgyarmaton és térségében nagy elismerésnek örvendett az új földprogram, itt ugyanis 49 településen húsz százalékot is eléri a munkanélküliség aránya. Az érdeklődők már pályázhatnak. „Folyamatosan pályázunk erre a lehetőségre, az önkormányzat közreműködésével termesztünk burgonyát, a szociális otthon számára paprikát, paradicsomot” – szolgált élő példával Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere - írja a Szabolcs Online/AgroLine.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu