2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Föld

Megújuló földprogram a kistelepülésekért

Új szociális földprogram indul, amelynek értelmében több ezer közfoglalkoztatott kap majd munkát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Megújul a szociális földprogram, ennek köszönhetően pedig háromezer közfoglalkoztatott kap munkát, Fehérgyarmaton pedig már meg is kezdődött a toborzás – fejtette ki Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Ez az új földprogram nem kevesebb, mint háromszáz millió forintos keretből gazdálkodhat, emellett társul hozzá egy kiegészítő egymilliárdos közfoglalkoztatási kormányprogram, amely a kistelepülések megsegítését célozza meg. A program lényege és célja: a szociálisan hátrányos helyzetű lakosság megélhetésének, életminőségének javítása mezőgazdasági termelésre alkalmas területek bevonásával.

Fehérgyarmaton és térségében nagy elismerésnek örvendett az új földprogram, itt ugyanis 49 településen húsz százalékot is eléri a munkanélküliség aránya. Az érdeklődők már pályázhatnak. „Folyamatosan pályázunk erre a lehetőségre, az önkormányzat közreműködésével termesztünk burgonyát, a szociális otthon számára paprikát, paradicsomot” – szolgált élő példával Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere - írja a Szabolcs Online/AgroLine.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu