Mi már tudjuk, mit termeszt jövő nyáron

Mi már tudjuk, mit termeszt jövő nyáron (x)

agrarszektor.hu
Magas hozamú napraforgók változatos felhasználási célokhoz a SAATEN-UNION-tól.

A SAATEN-UNION már évek óta stabil piaci pozícióval rendelkezik idehaza, mivel folyamatosan új, korszerű napraforgóhibridekkel járul hozzá a magyar termelők által elért, figyelemre méltó termésmennyiségekhez. A betakarítási eredmények alapján hibridjeink megbízható teljesítményüknek köszönhetően idén is jó jövedelmezőséget biztosítottak partnereink számára, a változatos időjárás ellenére is. Fokozottan koncentrálunk arra, hogy üzemi tapasztalatokon alapuló, termék- és hibridspecifikus technológiai javaslattal, a helyes vetőmagnorma-, tőszámhasználatban és a gyomirtás hatékonyságának növelésében rejlő tartalékok kihasználásával segítsük a termelőket céljaik elérésében.

A magas olajsavas (HO) napraforgó termesztésében gondolkodó partnereink számára ajánljuk a DUET CL (HO) hibridet, amely korai érésű, jó kórokozókkal szembeni ellenálló képességgel rendelkezik, és kiemelkedő a toleranciája az alternáriával, machrophominával és peronoszpórával szemben. Jó stressztűrő képességű, stabil genotípus, amely mérsékelten sűríthető, közepes növénymagasságot hozó, gyengén bókoló és jól kezelhető állományt fejleszt. 

Az ALEXA SU és a DAVERO SU cégünk szulfonil-urea-rezisztens kínálatának következő generációja. Az ALEXA SU középkorai linolsavas hibrid, kompakt, alacsony habitussal, amihez bókoló tányérállás társul. Az alacsony, homogén növényállományt a kisebb gépparkkal rendelkező gazdaságok is jól tudják kezelni. Szádorrezisztenciája (A-E) mellett jó lisztharmat-, fóma- és szklerotínia-ellenállósággal rendelkezik. 

A DAVERO SU középérésű linolsavas hibrid, amely középmagas, bókoló tányérállású, kifejezetten homogén állományt nevel. Intenzív gazdálkodási körülmények közé ajánljuk, ahol kompenzációs képességének köszönhetően sűrítése nem szükséges, érdemes 52-55 000 tő/ha-os sűrűséggel vetni. Az ALEXA SU-hoz hasonlóan szádorrezisztencia és jó betegség-ellenállóság jellemzi a hibridet. 

A linolsavas (LO), imazamox-ellenálló (CLHA PLUS) napraforgóhibrid-kínálatunk már jól ismert tagja a CARRERA CLP. Hazai környezetben remek eredményekkel áll helyt, ráadásul kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik. A CARRERA CLP középérésű, középmagas, közepesen bókoló, gyors kezdeti fejlődési erélyű, erős, vegetatív jellegű napraforgóhibrid, mely a legtöbb termesztési körülménnyel megbirkózik, és attól függetlenül kimagaslóan teljesít. Jó a betegség-ellenállósága, és oro5 szádorrezisztenciája is védi (A-E), aminek köszönhetően a CLP-szegmensben 2016-ban és 2017-ben is kiemelkedően szerepelt az IKR Agrár Kft. országos kísérleteiben.

A rendkívüli szárszilárdsággal rendelkező Clearfield-napraforgóhibrid, a PARAISO 102 CL mellé érkezett 2019-ben a DRIVER CL, mely az idei évben bizonyította létjogosultságát a hazai napraforgó-termesztésben. A DRIVER CL középkorai, közepesen magas, gyengén bókoló jellegű, kifejezetten homogén állományt nevelő, letisztult habitusú új Clearfield-napraforgóhibrid, melyre ugyanúgy jellemző a magas olajtartalom, mint portfóliónk korábbi tagjaira. Kifejezetten egészséges típus, amelynek használatát bátran javasoljuk extenzívebb termesztési körülmények között.

Korai érésű napraforgóhibridjeink esetében, mint a DUET CL (HO) és az ALEXA SU, fontos kiemelni, hogy 2020-tól, tehát 2021-ben is, a dikvát hatóanyagot állományszárításra már csak eseti engedéllyel szabad felhasználni. Ezek a hibridek viszont korai érésidejüknek köszönhetően kiváló megoldást nyújtanak erre a problémára, hiszen biztonsággal takaríthatjuk be őket deszikkálás nélkül is. 

A folyamatosan zajló fejlesztési munkáknak, valamint területi képviselő kollégáink magas szintű ismereteinek köszönhetően a SAATEN-UNION Hungária Kft. napraforgó-portfóliója a legtöbb termelői igényre megoldást tud nyújtani.

Marsai Viktor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?